De kennel

Over mij

363X7181 (1)Ik ben Tristan Fransen en ik woon in Winterslag, een stadsdeel van Genk in Belgisch Limburg dat bekend staat omwille van zijn steenkoolmijn-verleden. In 2002 zette ik mijn eerste stappen in de hondenwereld. Met mijn hond Tosca, een rasechte Beagle, ging ik aan de slag op een gehoorzaamheidshondenschool voor alle rassen. Daar kreeg ik de hondenmicrobe te pakken en groeide ik al snel door tot hondeninstructeur.

Na enkele jaren was ik echter toe aan een nieuwe uitdaging en zo kwam ik in 2008 terecht in de africhtingssport. Mijn eerste hond die ik africhtte in het IPO-programma was een Mechelse herder, Haylie from Marraxplace. Ik trainde toen echter reeds op een VVDH (Vereniging voor Duitse Herders) kringgroep waardoor ik me meer en meer aangetrokken voelde tot de Duitse herder.

In 2010 kreeg ik dan eindelijk de kans om aan de slag gaan met mijn eerste Duitse herder. Kaya vom Banholz, een fokteef uit de kennel von der Daelenberghütte van Rinus Bastiaansen, richtte ik af tot en met IPO-3. Ik nam met haar ook voor de eerste keer deel aan een provinciaal kampioenschap.

Met veel bewondering heb ik steeds opgekeken naar Rinus als pakwerker, keurmeester en fokker. Met zijn steun groeide ik zelf door tot gepassioneerd clubpakwerker, (allround) wedstrijdpakwerker en spoorlegger. Reeds verschillende keren mocht ik figureren op belangrijke wedstrijden zoals de Universal Sieger selectiewedstrijd en het VVDH-kampioenschap.

In 2013 maakte ik kennis met Mona Henriksson en Thomas Bengtsson, eigenaars van Brigadens kennel, een kennel van Duitse herders in Zweden. In eerste instantie was het de bedoeling dat ik hun fokteef, Brigadens Elda, zou africhten zodat zij ingezet kon worden in hun fokprogramma. Ik behaalde met Elda verschillende africhtingstitels en nam deel aan verschillende selectiewedstrijden, met wisselende successen.

De band die ik met Elda opbouwde was er één om nooit meer te verbreken. Gelukkig merkten Mona en Thomas dit ook op waardoor zij beslisten om Elda definitief aan mij toe te vertrouwen. Een beslissing waarvoor ik hen voor altijd dankbaar zal zijn. En dit is de start voor onze eigen kennel von der Feuerbrigade.

Over de kennel

De kennelnaam von der Feuerbrigade is opgedragen aan Mona Henriksson en Thomas Bengtsson van Brigadens kennel in Zweden. Vertaald naar het Nederlands betekent de kennelnaam van de Vuurbrigade:

  • Vuur: Nederlandse vertaling voor de Zweedse naam Elda
  • Brigade: verwijzing naar kennel Brigadens

De doelstelling van onze kennel is het fokken van gezonde, stabiele en werklustige/temperamentvolle Duitse herders die geschikt zijn als sporthond voor de africhtingssport, gezelschapshond voor (actieve) gezinnen of diensthond.